Over

Van harte welkom op de website van
Herman Rouwenhorst

Deze website wordt continue bijgewerkt met nieuw materiaal. Kijk dus regelmatig bij de verschillende tabbladen!

Kijk eerst bij Blog voor de laatste updates en berichten!

Deze website bestaat uit een aantal tabbladen.

Ik ben 40 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Op dit moment werk ik niet meer in het basisonderwijs maar geef ik les aan volwassen anderstaligen. Het lesgeven aan volwassenen die de Nederlandse taal moeten leren geeft me veel voldoening.

Een jaar of tien geleden heb ik al de overstap gemaakt naar het onderwijs aan volwassenen. Daar gaf ik les in computervaardigheden, rekenen, computerboekhouden en een aantal andere vakken, waaronder veel Nederlandse Taal aan anderstaligen.  Daar begeleidde ik mensen op weg naar het inburgeringsexamen, maar ook naar Staatsexamen I en II. Ook verzorgde ik ‘opfriscursussen’ voor bedrijven. Dat gold voornamelijk de Nederlandse spelling en grammatica. Op dit moment geef ik alleen Nederlandse taal aan anderstaligen.

Naast mijn opleiding aan de Pedagogische Academie heb ik in de avonduren mijn akte Pedagogiek behaald.  Vervolgens heb ik de opleiding tot Remedial Teacher gevolgd en daarvoor het diploma behaald. Daarna volgde ik een opleiding tot fotograaf aan de Fotovakschool die ik met succes heb afgerond. Daardoor kwam ik al snel in de wereld van de fotografie terecht.

Voor Lekturama heb ik een aantal cursussen Fotografie geschreven. Inmiddels heb ik daarvoor de derde druk geheel vernieuwd en aangepast.

Collega Martin Hogeboom heeft nog even een foto van me gemaakt.

Nog een foto door Martin.

Op dit moment houd ik me veel bezig met het schrijven van boekjes die de Nederlandse taal aangaan.

Een paar jaar geleden schreef ik een boekje over de Nederlandse taal getiteld: “Op herhaling!”

In dit boekje behandel ik de meest voorkomende spelling- en grammaticaproblemen. De inhSpelling- en grammaticaproblemen opgehelderdoud van dit boekje wordt ook gebruikt voor opfristrainingen voor bedrijven en particulieren.

Kijk voor meer informatie over deze uitgave. Klik hier.

Kijk ook bij Publicaties en Boeken op deze site.

Daarnaast liggen er nog drie manuscripten klaar.

‘Praatjes bij plaatjes’ is een boek dat voor een groot deel gevuld is met foto’s die ik heb gemaakt en de woorden die erbij horen. Het boek omvat ongeveer 200 pagina’s en is bedoeld voor anderstaligen die de Nederlandse taal willen leren kennen en willen gebruiken. Bij de foto’s staan korte teksten die gebruikt kunnen worden om woorden en begrippen te leren. Het boek is tevens bedoeld voor docenten en begeleiders (‘taalmaatjes’). Aan de hand van de opgestelde teksten en zinnen in het boek kan de anderstalige zich de Nederlandse taal op een aantrekkelijke manier eigen maken.

‘De aftrap’ is een boekje dat de eenvoudige grammatica onder de loep neemt. Het is bedoeld voor anderstaligen die al enigszins vertrouwd zijn met de Nederlandse taal, maar zich er verder in willen bekwamen. Het behandelt een groot aantal onderwerpen die de Nederlandse taal betreffen.

Het boekje kan ook gebruikt worden door de leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool en door brugklassers die moeten zorgen dat ze later een taaltoets met goed gevolg kunnen afleggen.

‘Beeldwoordenboek’  is een omvangrijke uitgave van ruim 400 pagina’s waar foto’s van de meest voorkomende voorwerpen in staan, aangevuld met een paar voorbeeldzinnen. Ook dit boek is vooral bedoeld voor anderstaligen die snel een woord willen opzoeken en direct het plaatje erbij zien.

 

 

Een Reactie op “Over

  1. Dag Herman,
    Jeetje nog meer verborgen talenten, ook nog een leuke website kan je maken!!!
    Heel veel plezier nog en de groeten aan Martijn.
    A3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s