IJsselvallei tussen Hattem en Deventer

Langs de IJssel

Een ritje langs de prachtige IJssel loont: er wordt gewerkt, gevaren, gevist, gezwommen en je kunt er genieten van de vogelwereld.

IMG_2400

Een mooi tochtje langs de IJssel kun je beginnen bij Wapenveld. Rijd je het Kloosterbos in, dan kom je vanzelf op de dijk langs de IJssel.

Een kronkelende dijk voert je langs de rivier. Even later kun je besluiten het veer te nemen naar Wijhe. Natuurlijk kun je de dijk ook verder volgen om uiteindelijk uit te komen bij De Worp bij Deventer. De veren van Veessen naar Wijhe en een tijd later het veer naar Olst zijn de plekken om de IJssel over te kunnen steken. Zouden de veerboten niet varen en je wilt naar de andere kant van de IJssel dan moet dat via de bruggen over de IJssel bij Zwolle of bij Deventer.

DSC_1555De IJsseldijk is populair bij motorrijders, maar ook bij fietsers.

DSC_1597De bewoners van de dijkhuizen zijn niet zo blij met de talloze motorrijders die in het weekend genieten van het vele bochtenwerk over de dijk.

Ook bij Heerde, Oene, Terwolde kun je de dijk langs de IJssel bereiken. Waar je ook begint, het is puur genieten van de natuur.

DSCF0031


DSC_2293


DSC_1584


DSC_1553


089G0021Uiteindelijk zul je uitkomen bij de Worp in Deventer. Daar is het mogelijk de auto te parkeren en met het pontje over te steken om de stad in te gaan. Deventer is zeker de moeite waard.

Wil je meer foto’s van Deventer zien, klik dan hier.