Mallorca 2015

Mallorca 2015

Bij nader inzien heb ik besloten om toch Mallorca 2015 nog op te nemen op de site. Op dat moment was ik nog herstellende van een zware en riskante ingreep, maar dat is allemaal goed gegaan. We zijn toch weer naar Mallorca gegaan en ik heb daar nog veel foto’s gemaakt en kunnen genieten van deze reis.

Ter plekke had ik geen energie en geen zin om aan een website te werken en heb het toen maar laten gaan.

Dit jaar (2016) voor de zoveelste keer naar Mallorca en voor mijn gevoel mocht ook dat bewuste jaar 2015 niet ontbreken. Alsnog!

Paguera

Cala d’Or

Met de bus naar Cala d’Or gegaan. Je moet hiervoor wel bijna naar de andere kant van het eiland, maar de bussen zijn comfortabel en koel. En onderweg zie je nog eens wat.

DSCF0164Tijdens de busreis kom je door mooie dorpjes met smalle straatjes. Stuurmanskunst vereist voor de buschauffeurs. Maar ook kom je langs uitgestrekte dorre landschappen. Je vraagt je dan af waar de schapen en geiten hun voedsel vandaan halen. Schaduw zoeken ze in ieder geval onder de olijfbomen.

In Cala d’Or zijn alle gebouwen wit. Dat schijnt een verplichting te zijn in dit dorp. Het is er gezellig en druk vanwege de toeristen. Terrasjes vind je er in overvloed. Maar ook mooie strandjes op verschillende plekken. Ze liggen allemaal in een baai. Dat zijn dan ook de Calas.

In het dorp kun je flaneren en terrasjes pakken als je daar behoefte aan hebt. Time Out is er ook vertegenwoordigd. Dat is het café waar onze oudste zoon Martijn een paar jaar geleden voor een aantal weken als DJ heeft gewerkt.

In plaats van slenteren door het dorp en terrasjes pakken, kun je natuurlijk ook naar een van de vele strandjes van Cala d’Or om lekker te zonnen of om een beetje te zwemmen. Tijdens de wandeling naar het strand kun je in de verschillende tuintjes nog genieten van wat bloemenpracht.

Excursie per boot van Paguera – Santa Ponsa – Vogeleiland – Andratx en terug naar Paguera

De route die we hebben gevaren van Paguera naar Santa Ponsa naar Andratx en terug naar Paguera

De route die we hebben gevaren van Paguera naar Santa Ponsa naar Andratx en terug naar Paguera

De kaartverkoop en aanlegsteiger liggen voor de deur van ons appartement. Vandaag gaan we met de boot waar je onderweg de vissen kunt zien zwemmen door de glazen bodem onder in het schip. Onderweg worden we getrakteerd op drankjes en Paella. Al het eten dat over is, is voor de vissen.

Terugvlucht met Ryanair

Als je bij daglicht terug vliegt en er is geen of weinig bewolking heb je ook nog weer van alles te zien.

De haven van Palma, de Alpen met de Mont Blanc, Marseille, Genève, Luxemburg en verder naar de eindbestemming. Dit kan bijvoorbeeld Weeze zijn.